11 Mayıs 2012 Cuma

Windows Phone için Skype 1.0


Uygulama sıkıntısı çeken Windows Phone için kısa bir beta süreci sonrasında Skype 1.0 yayınlandı. Skype 1.0, Windows Phone Marketplace'ten ücretsiz olarak indirilebiliyor.
Windows Phone işletim sistemli Nokia'ların piyasadaki yerini almasıyla hareketlenmeye başlayan windows Phone, Skype 1.0 sürümüne kavuştu.

Windows Phone Marketplace'ten ücretsiz olarak indirilebilen Skype 1.0, Nokia Lumia 710, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 900, HTC Titan, HTC Radar, Samsung Focus S ve Samsung Focus Flash için test edildiği ve onaylandığı Skype blog sayfasından açıklandı. Diğer Windows Phone işletim sistemli cihazlarda da çalıştığı ve ancak en iyi performansı sağlamadığı açıklandı.
Skype Mobil Ürün Pazarlama Sorumlusu Derek Snyder, Skype'ın 18 farklı dil seçeneğiyle geleceğini açıkladı. Ancak ne yazık ki bu 18 dil arasında Türkçe yer almıyor.
Beta sürümü 27 Şubat'ta yayınlanan uygulamanın nihayet kararlı sürümü Windows Phone 7.5 (Mango) için uygulama pazarındaki yerini aldı. Bakalım Skype 1.0 için Türkçe dil desteği ne zaman gelecek.