3 Ekim 2012 Çarşamba

LibreOffice Yeni Sürümü


Open Office en yaygın kullanılan açık kodlu ofis yazılımı olma iddiasını LibreOffice ile elinden kaçırabilir. Document Foundation 24 ay önce başlayadığında kısa sürede bu başarıya ulaşabileceği çok beklenen bir şey değildi.
LibreOffice yeni açık kodlu yazılım

Document Foundation rakamlarına göre kararlı sürümü çıkarttıklarından bu yana son 1 yıl içinde 18 milyon kere indirildiği bunun dergilerin CDlerle dağıtımınıda katıldığı zaman 20 milyon kullanıcıya ulaştığını fon yöneticileri basınla paylaştı. Kullanıcıların yüzde 90nı MacOs kullanıcısı geriye kalan yüzde 10luk kısmı ise windows kullanıcısı olduğu bir başka rakam olarak yine yöneticiler tarafından basınla paylaşıldı.

Yeni sürümlerinin asıl süpriz ise bulut sistemi ve tabletler için sürümler oluşturulduğu. tabletlerdeki önemli bir sorun olarak ortaya çıkan yazılım sorunu temel bir sorun olurken, Libreoffice yeni atağı tabletlerde alternatifsiz hale gelebilirler. tabletler için bir kaç seneye kadar yazılım sorununda önemli adımlar atılacağını diğer ofis yazılımlarının da (cad ve grafik vb. )  aynı gelişmeyi bekliyoruz.