12 Mayıs 2012 Cumartesi

4G Teknolojisi Hafifliyor


Sony, dünyanın en hafif 4G LTE destekli akıllı telefonu Xperia SX'i resmen duyurdu. Xperia SX'in teknik özellikleri ve ekranı epey iddialı.
Ekranı 4 inç üzeri olmayan üst seviye Android akıllı telefon almak isteyen ama piyasada böyle bir model bulamayanlar için sevindirici bir haberimiz var.
Sony, dünyanın en hafif 4G LTE destekli akıllı telefonu Xperia SX'i duyurdu. Sony, Xperia SX'de oldukça güçlü bir donanım kullanıyor.

Sadece 95 gram ağırlığa sahip olan Xperia SX, 9.4mm kalınlığı ile de dikkat çekiyor. Xperia SX'in donanımına baktığımızda ise Qualcomm'un S4 ailesinden MSM8960 işlemciisnin kullanıldığını görüyoruz. Bu işlemci Cortex A15 mimarisinden esintiler içeriyor ve Adreno 225 GPU'sunu kullanıyor.  1.5 GHz hızında çalışan çift çekirdekli işlemciye, 1GB RAM eşlik ediyor. 



Ekran olarak 3.7 inç büyüklüğünde ve 960 x 540 piksel çözünürlüğünde Mobil Bravia Engine destekli ekran kullanılıyor. Ekran PPI değerleri olarak iPhone'a oldukça benzer yapıda olacak.
Sony'nin Exmor R sensörünü kullanan 8 megapiksellik ana kameranın kullanıldığı Xperia SX, Full HD video kaydı yapabiliyor. Görüntülü görüşme için ön tarafta 1.3 megapiksellik kamera kullanılıyor.
8 GB dahili hafızanın kullanıldığı telefon Android 4.0 Ice Cream Sandwich ve Sony'nin TimeSpace arayüzü ile beraber gelecek.
395 dolar civarında bir fiyat ile geleceği düşünülen akıllı telefonun beyaz ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği kullanılacak.