17 Mayıs 2012 Perşembe

Windows Phone Nokia Reading Uygulamasıyla Buluşuyor

Nokia'nın Windows Phone segmentinde ve aynı zamanda akıllı telefon segmentinde başarılı olmak adına farklılaşma oluşturmaya çalıştığı yazılımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Navigasyon ve müzik uygulamalarından sonra Nokia Reading uygulaması da yayına başlıyor.

Tüm Lumia cihazları için yayınlanacak olan Nokia Reading özellikle telefon üzerinden e-kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyor. Bu alanda pek çok rakibe sahip olan Nokia, özellikle her ülke için o dildeki kitapları üst sıralara taşıyarak ilgi çekmeye çalışacak. Bunun yanında milyonlarca uluslararasıkitap da kullanıcılara sunulacak.

MWC 2012 fuarında duyurusu yapılan uygulama Microsoft'un ClearType font teknolojisi ve Nokia'nın ClearBlack ekran teknolojisi ile gözleri rahatsız etmeden en iyi okuma seviyesini sağlayacak.

Uygulama ilk etapta Fransa, Almanya, Rusya, İtalya, İspanya ve İngiltere'de kullanıma sunulacak. Windows Phone Marketplace üzerinde Nokia Kolleksiyonları kısmından uygulamaya ulaşılabilecek. Sonrasında ise diğer ülkelerde indirmeye sunulacak