17 Mayıs 2012 Perşembe

Angry Birds Space Windows Phone'da


Rovio'nun en son oyunu Angry Birds Space, Android ve iOS'dan sonra Windows Phone kullanıcıları tarafından oynanabilecek. Nokia Lumia ailesine özel içeriğin olacağı sinyalleri de verildi.
Mart ayında piyasaya Android ve iOS platformlarında çıkan Angry Birds Space, rekor indirme değerlerine ulaşarak Rovio'yu memnun etmişti.
Microsoft'un büyük bir çaba ile desteklediği Windows Phone platformunda Angry Birds Space'in yer alıp almayacağı ise merakla beklenen konulardan.

Rovio CEO'su karışıklıkları giderdi ve Windows Phone kullanıcılarının gönlüne su serpti.
Nokia tarafından Lumia serisindeki yeni uygulama ortaklıklarını tanıtmak amacı ile yapılan basın açıklamasında Angry Birds Space’in Windows Phone için de yayınlanacağı duyuruldu.
Duyuruda Rovio CEO’su Mikael Hed’in açıklamaları da yer aldı. Hed,Nokia ile uzun zamanlı bir ortaklıkları olduğunu ve Windows Phone ile Lumia’nın da kendileri adına stratejik önemi olduğunu dile getirdi. CEO, Angry Birds Space’i Windows Phone’a taşımaktan ve bu platformdaki hayranlarını memnun etmekten dolayı mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.
Windows Phone için Angry Birds Space'in ne zaman çıkacağı belli değil. Ayrıca Windows Phone destekli Lumia'larda mı yoksa tüm Windows Phone'larda mı çalışacak kesin bir bilgi yok.
Büyük ihtimalle Angry Birds Space, Nokia Lumia'ya özel ek bölümlerle ya da değişik içeriklerle gelebilir. Ayrıca BlackBerry Playbook için de Angry Birds Space'in çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtelim.